Què fa l’alumnat de 4t en el Servei Comunitari

Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Terres de Ponent com a part del ser currículum desenvolupen el Servei Comunitari.

L’Institut ofereix, d’acord amb diferents agents del municipi, diferents opcions per tal que cada alumne trobi l’àmbit que li és més adient amb el que apropar-se a les associacions ciutadanes i de caire social. D’aquesta manera s’afavoreix l’assoliment de la seva competència social i ciutadana alhora que es fomenta la seva participació en el teixit associatiu del seu entorn més proper.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Amb la realització del Servei Comunitari es pretén fomentar la participació i el compromís dels nois i noies en la construcció d’un entorn que respongui a les necessitats d’identitat ciutadana, de cohesió social, de respecte al medi ambient, de foment de l’activitat esportiva, d’integració i altres si s’escau.

La metodologia que s’usa és la de l’aprenentatge-servei: els alumnes intervenen de forma directa i activa en les accions que les entitats col·laboradores realitzen i d’aquesta manera, treballant sobre necessitats reals, en prenen consciència i desenvolupen el seu esperit cívic.

Els centres amb els quals els alumnes realitzen el Servei Comunitari són: l’Ajuntament de Mollerussa, a través de la Regidoria de Benestar Social i Ciutadania i les seves entitats; Creu Roja Pla d’Urgell; Llar Terres de Ponent; les escoles de Primària Mestre Ignasi Peraire, Pompeu Fabra i les Arrels i el mateix Institut Terres de Ponent.

 

You may also like...