Leer, caminar, mirar

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Des dels departaments d’Educació Visual i plàstica, Castellà i Català, s’ha engegat aquest curs un projecte interdisciplinari anomenat “Leer, caminar, mirar” que es du a terme els dijous a la tarda amb alumnes de tots els nivells i amb la col·laboració d’alumnat i professorat de l’IES La Serra. L’objectiu es portar a terme activitats relacionades amb l’art i la literatura que el dia a dia a l’aula no permet. Es pretén fomentar tant la creativitat de l’alumnat  com la seva reflexió davant la realitat partint de conceptes artístics i literaris, amb un format més lliure que permeti sortir de l’aula, per la qual cosa estan previstes tres sortides, una per trimestre, a espais com La Panera de Lleida i d’altres indrets d’interès artístic del nostre entorn.

El projecte sorgeix del concepte de l’aprenentatge a partir de les emocions que l’art o la literatura provoquen en els alumnes i les creacions que ells poden realitzar  des d’aquesta idea inicial, sempre tenint en compte les seves propostes.

La primera sessió es va fer el dijous, 19 d’octubre. La vam titular “La maleta”. Una vella maleta plena de roba d’una altra època. Els alumnes van triant unes peces de roba i, a partir d’aquí, el repte consisteix en crear alguna obra de valor artístic, ja sigui una foto, un relat o poema, un curtmetratge. Les idees van començar a fluir a partir d’aquesta deriva. Aquí us deixem alguns exemples d’aquestes creacions que encara estan en procés. La propera sessió estarà dedicada a la posada en comú de la feina realitzada i la reflexió que se’n derivi. Així doncs, la temporització de les activitats estarà sempre marcada pel ritme que marqui l’interès de la mateixa activitat.

You may also like...