EL CETT-UB PREMIA l’INS TERRES DE PONENT

EL CETT-UB PREMIA L’INS TERRES DE PONENT PER UN TREBALL DE RECERCA SOBRE LA CUINA

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Article CETT

Article TERRITORIS.CAT

 

Nota de premsa

XI Premis Treball de Recerca en Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Batxillerat

El primer premi ha estat per Marc Segués, alumne de l’Escola Arrels Secundària de Solsona (Lleida) pel projecte Busa: la fortalesa inexpugnable. Aquest treball fa un repàs a la història de la comarca del Solsonès durant els segles XIX i XX per remarcar el paper fonamental que va tenir aquest territori durant la Guerra del Francès (1808-1814) i donar a conèixer els motius pels quals un indret remot com la Serra de Busa va arribar a ser el segon lloc més important d’Espanya el 1812.

El segon premi ha estat per Ariadna Poch, alumna de l’INS Terres de Ponent de Mollerussa (Lleida) pel projecte La cuina molecular: la innovació arriba a casa. Aquest treball aconsegueix crear un menú a partir de tècniques de cuina molecular per ser elaborat a casa. El treball detalla els passos a seguir per cuinar 3 aperitius, un primer plat, un segon plat i unes postres que inclouen una escuma d’escalivada, una esferificació de patata, un peix cuinat a baixa temperatura i un contrast de textures per les postres.

El tercer premi ha estat per Òscar Jordà, alumne de l’Escola Pia Santa Anna Mataró (Barcelona), pel projecte Economia col·laborativa, com Airbnb afecta la demanda hotelera de Barcelona. El treball repassa el concepte d’aquest tipus d’economia i conclou que Airbnb afecta el nivell d’ingressos del sector però no afecta el nivell d’ocupació dels hotels ja que Airbnb i els hotels tenen un target diferent. El treball assegura que els hotels de Barcelona van deixar d’ingressar més de 104 milions d’euros el 2015 però que l’ocupació es va mantenir alta l’agost del 2016, amb un 89% de llits ocupats.

L’acte de lliurament dels Premis s’ha realitzat aquest dimecres 18 d’octubre a les 12.30h a l’Hotel Alimara de Barcelona.

You may also like...